NYHETSBREV - 2024-02-16

Mammutsalg!

Mammutsalget starter mandag 19. februar!

NB!

Disse bøkene kommer til nedsatt pris i butikken på mandag, men kan allerede nå forhåndsbestilles på nett.

Send en mail til post@tronsmo.no hvis du ønsker å holde av bøker og hente de fra mandag 19/2.

Du finner flere Mammut-titler ved å klikke her.

Vi kommer til å ha ekstra stort salg fra eget lager i år! Eget nyhetsbrev følger!




ASK OG EMBLAS BARN

EN HISTORIE OM VIKINGENE

Nytt og helhetlig blikk på vikingtiden av en av de største autoritetene på feltet.

Tradisjonelt regnes vikingtiden fra år 793, da vikinger angrep klosteret i Lindisfarne, til Harald Hardrådes død ved slaget ved Stamford Bridge i år 1066. I denne boken retter den anerkjente arkeologen Neil Price et nytt blikk på denne oppfatningen. Price viser at vikingenes ekspansjon startet flere generasjoner før Lindisfarne-angrepet, og går århundre tilbake for å finne røttene til fenomenet 'viking'.

Ask og Emblas barn er den mest vidtrekkende og komplette samlingen av all kunnskap vi besitter om vikingene i dag. Fortellingen bringer leseren på tvers av hele vikingenes oppland - fra Vinland i dagens Canada til Konstantinopel - ja, helt til kontaktpunkter i Kina. I særlig grad tar Price oss med på innsiden av norrøn tankegang og åndelige verden. I dette store, nye standardverket skjærer han gjennom århundrer med etablert kunnskap på jakt etter vikingenes selvbilde som etterkommerne etter de første menneskene på jorda: Ask og Embla.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Bonnier forlag
Innbundet: ja
Sidetall: 587
Språk: NO

pris: 129.00 499.00
 

 

"En gang for ikke lenge siden kom et barn, stakkar, krypende ut fra skogen. Ungen kløv opp grøftekanten og begynte å lunte på måfå bortetter grusveien. Det var et sørgelig skue.

Denne ungen var ustelt og fæl. Håret lå i pølser. Pannen vred seg. Et skremt blikk stakk ut, øynene virret over to skorpete nesehull. Leppene var stive og blå og halsen altfor tynn. Rundt overkroppen slang en lang klut eller fillete vest, og nedenfor stavret to spinkle ben med kneledd bredere enn både legg og lår. Ungen var uskodd. De overdimensjonerte føttene liknet våte raggsokker. Knokene på den ene hånden støtte nå og da i bakken. Og inntil ribbena klemte den spede, krumme figuren en slitt mappe, kanskje en konvolutt, som om et dyr kom ut fra skogholtet med en beskjed."

Den ensomme fostergutten Oskar jobber på bruket til Aud og Olav Blum for kost og losji. En dag oppdager han et barn i skogen, en utemmet unge, som han fanger og tar med seg hjem. Ungen lider av veksthemming og er nesten helt uten språk. Men under Oskars forpleining begynner den å utvikle seg i en rasende fart.

Matias Faldbakkens sjette roman "Stakkar" er en kjærlighetsfabel og en dannelsesroman på skakke. Den er skrevet med stor forestillingskraft, språklig overskudd og en særegen blanding av glød og ironi. Fortellingen veksler fritt mellom realistiske romantradisjoner, samtidssatire, romanse og folkediktning, og flere historiske epoker er i sving samtidig.

"Stakkar" er en original, underholdende og fengslende roman om utstøtelse, ensomhet, begjær og omsorg. Under handlingen ligger hele tiden spørsmålet: Hva er et traume?


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Oktober
Innbundet: ja
Sidetall: 183
Språk: NO

pris: 179.00 449.00
 

 

KULTURKRIG

DET NYE YTRE HØYRE OG NORMALISERINGEN AV DET EKSTREME

Kulturkrig handler om fremveksten av det nye ytre høyre på 2010-tallet, om hvordan ekstremt tankegods ble normalisert, gjort stuereint og - i enkelte miljøer - kult.

I USA feiret en hærskare av selverklærte nettroll Donald Trumps valgseier i 2016, mens presidenten retvitret memene deres. I Frankrike forsøkte «Géneration Identitaire» å sette et friskt fjes på ideer om et «etnisk rent» Europa. I Nederland sto lederen i et nytt parti i parlamentet og messet om sivilisasjonens undergang - på latin. I Norge malte «alternative» medier og tankesmier på ytre høyre fløy et bilde av muslimer som en invasjonshær og venstresida som forrædere. Og i nettets mørkeste hjørner snakket folk om å bli soldater i en kommende sivilisasjonskrig.

Hvordan i all verden havnet vi her? Carline Tromp forteller en historie om en medierevolusjon som berørte oss alle, og om politiske strateger som varte noe i tidsånden. Den handler om fremmedfrykt og kvinnehat, tastaturkrigere og terrorister; om falske nyheter, alternative fakta og politisk ukorrekthet; om rasistiske frosker, marxistiske spøkelser og moteriktige nynazister.

Tromps grundige men tilgjengelige gjennomgang gir en etterlengtet oversikt over det virvaret av nettverk og ideer som utgjør ytre høyre, og stiller et betimelig spørsmål: Hvordan skal vi klare å bekjempe disse strømningene hvis vi ikke klarer å anerkjenne at de springer ut fra vår egen kultur?


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Cappelen Damm
Innbundet: ja
Sidetall:
Språk: NO

pris: 149.00 379.00
 

 

MENNESKEHETENS HISTORIE

HVOR RIKDOM OG ULIKHET KOMMER FRA

Forlagets omtale:

Gjennom et historisk sveip fra menneskehetens opprinnelse og frem til i dag gir den verdenskjente økonomen Oded Galor svar på to av menneskehetens store mysterier.

Hvorfor er mennesket den eneste arten som har unnsluppet fattigdomsfellen, slik at vi kan nyte en levestandard som overgår alle andre? Og hvorfor har vi utviklet oss så ulikt rundt omkring i verden, noe som har resultert i de store forskjellene mellom nasjoner i dag? Galor forklarer hvordan teknologi, befolkningsstørrelse og tilpasning førte til en «faseomdanning» for bare to hundre år siden. Men ved å spore den samme utviklingen tilbake i tid og skrelle bort lagene av påvirkning - kolonialisme, politiske institusjoner, samfunnsstruktur og kultur - kommer han også frem til en forklaring på ulikhetens årsaker.

Nå som vi står overfor en økologisk krise over hele kloden, er Menneskehetens historie en bok som gir både håpefull og dyptgripende innsikt: likestilling, investering i utdanning og balansering av mangfold med sosial samhørighet er ikke bare nøklene til vår arts trivsel, men til dens overlevelse.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Cappelen Damm
Innbundet: ja
Sidetall: 281
Språk: NO

pris: 199.00 449.00
 

 

Fra forfatteren av Vernon Subutex-bøkene kommer en forrykende tekst om feminisme, sex, makt og kjønn.

King Kong-teori er en kraftfull, provoserende og personlig beretning som springer ut fra Despentes' egne erfaringer med prostitusjon, voldtekt og simpelthen det å være kvinne. Her knuser hun vante oppfatninger og tvinger oss til å se på våre egne tilstivnede holdninger - også de feministiske.

King Kong-teori er en selvbiografi og et manifest som maner til opprør - dette er Despentes' mest elskede og utskjelte verk.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Gyldendal
Innbundet: ja
Sidetall: 160
Språk: NO

pris: 189.00 379.00
 

 

Édouard Louis nye roman starter der debuten «Farvel til Eddy Bellegueule» slutter, og befinner seg i likhet med forfatterens tidligere bøker i skjæringspunktet mellom skjønnlitteratur og sosiologi. «Forandre seg: Metode» handler om Louis ekstreme klassereise, fra mobbet guttunge og underpriviligert tenåring til verdenskjent intellektuell og internasjonal stjerneforfatter, alt før fylte tredve. Som den første i sin slekt tar Édouard høyere utdanning, og gjør siden et nærmest utenkelig sprang, når han kommer inn på eliteskolen École Normale Supérieure i Paris. På veien dit finner, og senere forkaster han mennesker som hjelper ham opp og fram. Som venninnen Elena og familien hennes. Deres verden av opera, middagsselskaper og litteratursamtaler blir en trygg havn for tenåringen fra Hallencourt, men oppleves for liten og provinsiell når han må komme seg videre. Nådeløst selvgranskende skriver Édouard Louis om å forandre og gjenskape seg selv, som en hevn mot alt man kommer fra, og for å overleve, om hvor langt man kan nå, og hvor mye det kan koste.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Aschehoug
Innbundet: ja
Sidetall: 237
Språk: NO

Utsolgt
 

 

De gamle japanske haikuene er uløselig knyttet til de fire årstidene, og inspirerer til å møte natur med et litt annet blikk, en litt annen tilstedeværelse. Det er bemerkelsesverdig at tre hundre år gamle tekster skrevet i en helt spesiell og original litterær form, fortsatt fremstår som duggfriske og aktuelle, og leses av flere enn noen gang før. Litteraturhistorien har ikke mange eksempler på noe tilsvarende.

400 haikuer av 76 japanske diktere fra tidsrommet 1440-1940 presenteres her i den til nå mest omfattende samlingen av gjendiktninger til norsk. Dette er et pionerarbeid der også ord-til-ord- oversettelser av originaltekstene er med, og der kommentarer og fotnoter gir kontekst.

Anders W. Cappelen (født 1959) debuterte med romanen Meska, og har tidligere gjendiktet Illusjoner av Richard Bach.

Bjarne Jakhelln-Semb (født 1972) har tilbragt tretten år i asiatiske land, og behersker flere asiatiske språk. På 1990-tallet studerte han japansk og østasiatisk historie i Japans historiske hovedstad, Kyoto


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Solum Bokvennen
Innbundet: ja
Sidetall:
Språk: NO

pris: 399.00
 

 

DU MÅ IKKE SOVE

WILHELM REICH OG PSYKOANALYSEN I NORGE

Fra fronten i første verdenskrig kom Wilhelm Reich til Wien og ble legestudent - og elev av Sigmund Freud. Fra Norge kom professor Harald Schjelderup til Wien for å lære psykoanalyse. Interessen for psykoanalysen, det ubevisste og seksualiteten fenget hele verden.
Men de politiske spenningene var økende, og kampen om ledelsen i den unge analytikerprofesjonen sterk. Demonstrasjonstog og kamper mellom kommunister og nazister preget de tyskspråklige land, og situasjonen ble farlig. Etter Hitlers maktovertakelse inviterte Schjelderup Reich til Norge. Han skulle bli her i fem dramatiske år.
Blant de norske kulturpersonlighetene Wilhelm Reich hadde i analyse og knyttet seg til, var Sigurd Hoel, Arnulf Øverland, Harald Schjelderup, Nic Waal og Rolf Stenersen. Samtidig hadde han høye forskerambisjoner; Reich ville løse kreftens gåte og avdekke livsenergien som en medisinsk realitet. I hemmelighet møtte han Lev Trotskij, som befant seg i Norge som flyktning da Moskvaprosessene brøt ut. Vidkun Quisling angrep ham som «jødisk seksualpornograf».
Snart eksploderte alt samtidig.


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Aschehoug
Innbundet: ja
Sidetall: 572
Språk: NO

pris: 169.00 449.00
 

 

Journalist og vinanmelder Merete Bø guider deg gjennom osteverdenen og gir sine beste vintips til de ulike ostene. For hvilke viner passer best til Stilton, Mont d'Or, Chèvre og Kraftkar? Eller til Talleggio og Parmesan? Ost og vin er en grundig innføring i ost og de ulike ostefamiliene og gir samtidig nyttige tips og råd om innkjøp, lagring og servering. Vinekspert Merete Bø anbefaler viner som passer ostene og gir flere konkrete vintips i ulike prisklasser til hver ost. Med denne boka vil du garantert få noen helt fantastiske smaksopplevelser. «Når en bit ost og en slurk vin harmonerer, skaper de en tredje smak. En smak som fremhever deres beste karakter og samtidig skaper en sensasjon av en ny smaksopplevelse bare den kombinasjonen kan skape. Den smaken, den opplevelsen vil man aldri glemme.» - Merete Bø


Utgivelsesår: 2022
Forlag: Kagge Forlag
Innbundet: ja
Sidetall: 194
Språk: NO

pris: 269.00 449.00
 

 

Fra Mandal i sør til Kautokeino i nord er norsk design og kunsthåndverk et historisk og variert flettverk av utøvere og bedrifter. Denne boken er en håndbok som gir oversikt over hva og hvem som har satt tydelige spor på dette feltet siden slutten av 1800-tallet.

Fortellingen om norsk design og kunsthåndverk er i stadig bevegelse. Hva som oppfattes som interessant i samtiden, kan være noe helt annet i ettertid. Å velge hundre designere, kunsthåndverkere og bedrifter er urettferdig overfor andre som har en rettmessig plass i historien. Samtidig er det ingen tvil om at samtlige utøvere i denne boken har gjort seg fortjent til å
representere norsk design og kunsthåndverk. Boken tar for seg noen av de mest kjente utøverne, men også ukjente formgivere som for lengst har blitt glemt. Men om navnene er ukjente, så kan
tingene være gjenkjennelige. Utvalget gir et bredt bilde av ulike materialer og uttrykk. På denne måten gir Norsk design og kunsthåndverk A til Å kunnskap om og forhåpentligvis også stolthet over vår rike design- og håndverkskultur.


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Solum Bokvennen
Innbundet: ja
Sidetall: 400
Språk: NO

pris: 449.00
 

 

HAGEBOKA

ALT OM STELL AV HAGEN

Kåret til beste svenske hagebok! Drømmer du om endelig å få gjort noe med hagen din? Er du blant de heldige som har tilgang til en parsell eller kjøkkenhage? Eller kanskje du bare vil få mer ut av krukkene på verandaen? Kan man kaste alt mulig i komposten? Og hva i all verden er en staude? Andre Strömqvist er en av Nordens fremste hageskribenter, med spesiell interesse for å formidle hagekunnskap til et større publikum. I Hageboka tar han deg gjennom alle sider ved hagearbeidet og viser hvordan stell av planter, busker og blomster kan være både lettvint og givende hvis du gjør det riktig. Hageboka er en heldekkende grunnbok i hagepleie, stappfull av gode tips som gjør det morsomt og enklere å dykre - enten du er nybegynner eller allerede har en del triks på lur. Boka bygger helt og holdent på et økologisk stell av hagen.


Utgivelsesår: 2016
Forlag: Press
Innbundet: ja
Sidetall: 253
Språk: NO

pris: 249.00 449.00
 

 

En liten jente står opp mot de fryktede Ishavspiratene for å redde søsteren sin. Den dagen piraten Vithuvud kidnapper lillesøsteren til Siri, får han en fiende han ikke hadde regnet med. Siri gjør det som ingen andre har turt før henne. Hun legger ut på tur for å finne øya til Vithuvud, til tross for at hun er livredd. For hvor redd er vel ikke lillesøsteren, ensom og alene med ishavpiratene?


Utgivelsesår: 2017
Forlag: Aschehoug
Innbundet: ja
Sidetall: 398
Språk: NO

pris: 149.00 299.00
 

 

Forlagets omtale:

Anna Fiske er tilbake med tredje bok i "Hvordan-serien". Denne gangen svarer hun på noe alle barn lurer på, nemlig Hvordan er det å være voksen? Voksne lever et liv som barn fascineres av, og kanskje ikke helt forstår. Kan voksne spise sjokolade når de vil? Kan voksne være oppe hele natta? Hvorfor må voksne tjene penger, og hva slags jobber kan man egentlig ha når man blir voksen?

I Hvordan er det å være voksen? tar Anna Fiske for seg små og store spørsmål om voksenlivet. Boka er i kjent stil både hjertevarm, inkluderende og morsom, samtidig som den ufarliggjør det å bli voksen og få mange nye oppgaver og ansvar. For voksne er kanskje ikke så annerledes enn barn, innerst inne?

Denne boka er et must for alle som elsket Hvordan lager man en baby? og Hvordan begynner man på skolen?


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Cappelen Damm
Innbundet: ja
Sidetall: 76
Språk: NO

pris: 165.00 299.00
 

 

Om dyrene på bondegården - fra mannen bak «Den lille larven Aldrimett». Eric Carle er aller mest kjent for fortellingen om den lille larven som ble til en vidunderlig vakker sommerfugl, men han har til sammen utgitt mer enn 40 bildebøker. Denne boka handler om en veldig travel edderkopp. Hesten, sauen, kua og alle de andre dyrene på gården spør etter tur om han vil være med dem, men edderkoppen har det altfor travelt. Hva er det den holder påmed? Her treffer vi alle de vanligste dyrene på gården - i tillegg til edderkoppen. Og du kan både se og kjenne hvordan edderkoppen spinner nettet sitt. Illustrert slik bare Eric Carle kan gjøre det! Denne utgaven er i tykk papp og tåler hardhendt behandling av små lesere. Eric Carle er en av verdens mest populære barnebokforfattere. Han har illustrert over 70 bøker som har oppnådd et samlet salg på over 130 millioner bøker.


Utgivelsesår: 2019
Forlag: Gyldendal
Innbundet: ja
Sidetall: 23
Språk: NO

pris: 199.00
 

 

ALICE I EVENTYRLAND

ET MYLDREEVENTYR

Velkommen til Eventyrland! Hopp ned i kaninhullet og bli med på et fantastisk eventyr. Fylt av underlige utfordringer og latterlige labyrinter. Det er 80 oppgaver som må løses. Klarer du å løse alle sammen?


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Mangschou
Innbundet: ja
Sidetall: 89
Språk: NO

pris: 149.00 299.00
 

 
HANDLEKURV

Handlekurven er tom

Legg produktene du ønsker i handlekurven og gå til kassen for å betale.

Du kan også lagre handlelister til senere bruk - eller dele dine lister med andre.

Les våre betingelser.

Vi godtar

Eller vi kan sende faktura.