NYHETSBREV - 2024-01-22

Jeg anerkjenner ikke lenger deres autoritet er et indignert, selvutleverende og ømt manifest om klassekamp, proletariat og elite, om provinshomser og representasjonssmykker, om moralisme og hykleri, om Tiger King og sosiale media, om dem som alltid får taletid og om dem som ikke føler seg berettiget til en stemme.
Med sinne, misunnelse og humor setter Glenn Bech fyr på alle illusjoner om like muligheter, og insisterer på å snakke utfra sine egne erfaringer fra klassesamfunnet.


Utgivelsesår: 2024
Forlag: Aschehoug
Innbundet: ja
Sidetall: 329
Språk: DK

pris: 449.00
 

 

NOEN MÅNEDER I LIVET MITT

OKTOBER 2022 – MARS 2023

Noen måneder i livet mitt er Michel Houellebecqs egen fremstilling av hva som hendte i månedene mellom oktober 2022 og mars 2023.

Det er et selvbiografisk, polemisk forsvarsskrift - eller det Houellebecq selv kaller en «eksorsisme», et forsøk på å drive det vanskelige han har opplevd, ut av sinnet og gjenvinne kontrollen.

I boken forteller han kronologisk om de to store skandalene han har vært involvert i det siste halvåret, de islamkritiske uttalelsene i den franske filosofen Michel Onfrays tidsskrift Front populaire i fjor, der han gikk langt i å forbinde muslimer med kriminalitet og antyde muligheten for en borgerkrig, og pornoskandalen der han mener å ha blitt ført bak lyset av det tvilsomme nederlandske kunstkollektivet KIRAC.

«For første gang i mitt liv følte jeg meg behandlet som et dyr i et naturprogram; jeg har vanskelig for å glemme dette», skriver Houellebecq.

Innimellom er det også korte essayistiske passasjer og digresjoner der han reflekterer omkring sine yndlingsforfattere, mannlig seksualitet og inspirasjonen bak tilintetgjøre.

Houellebecq er både kritisk og selvkritisk, nådeløs og sårbar, men som alltid spiss og vittig - og denne gangen er det personlig.


Utgivelsesår: 2024
Forlag: Cappelen Damm
Innbundet: ja
Sidetall: 109
Språk: NO

pris: 349.00
 

 

''Om udregning af rumfang V'' er femte del af Solvej Balles roman i syv dele. Tara Selter er fanget i den 18. november, i en dag der gentager sig. Uden held har hun forsøgt at vende tilbage til en almindelig fremadskridende tid, og hun har nu befundet sig i den attende november i 4541 dage. Hun har været på besøg hos sin mand, Thomas i Clairon-sous-Bois, mens hendes venner, der også sidder fast i den attende, har forladt det hus i Bremen, hvor de har boet. Huset er blevet for småt, ressourcerne er ved at slippe op, og nu er de begyndt at bevæge sig mod Val Benoît, et forladt universitetsområde i udkanten af Liège.


Utgivelsesår: 2023
Forlag: Pelagraf
Innbundet: nei
Sidetall:
Språk: DK

pris: 399.00
 

 

GJENREISING AV DET GLOBALE FELLESSKAPET

HVOR BLE DET AV SOLIDARITETEN?

Vi lever i en tid med eksistensielle kriser. Fra krig i Ukraina og Gaza, atomtrussel og risiko for klima- kollaps, til galopperende sosial ulikhet, flyktningkatastrofer, mindre demokrati og mer høyreorientert nasjonalisme. Krisene forsterker hverandre og involverer både Nord og Sør - i et skjebnefellesskap som de færreste ser ut til å ta innover seg.
Hvor ble det av gårdagens solidariske internasjonale politikk som vokste fram fra midten av det tjuende århundre?
Denne boka samler tematiske og geografiske artikler fra en rekke av de mest framtredende norske og nordiske samfunnsforskere og politiske aktører som arbeider for et mer solidarisk forhold mellom Nord og Sør i verden.


Utgivelsesår: 2023
Forlag: Kolofon
Innbundet: nei
Sidetall: 336
Språk: NO

pris: 349.00
 

 

KEISEREN AV ROMA

HVORDAN ROMERRIKET BLE STYRT

Med sin sedvanlige muntre, men likevel akademiske stil, forteller historiker og forfatter Mary Beard den endelige historien om den romerske keiseren, og de fargerike personlighetene som har bekledd denne rollen gjennom århundrer.

I sin internasjonale bestselger SPQR gjenga Beard den tusen år lange fortellingen om det antikke Romerriket. Nå retter hun søkelyset mot keiserne som styrte det, fra Julius Caesar (drept i et attentat 44 fvt.) til Alexander Severus (drept i et attentat 235 evt.). Keiseren av Roma er ingen tradisjonell kronologisk gjennom gang av romerske keisere, der den ene presenteres etter den andre - den gale Caligula, monsteret Nero, filosofen Aurelius.

Snarere stiller Beard større spørsmål: Hvilken makt hadde de faktisk? Var det romerske keiserpalasset virkelig så blodstenkt? Hun sporer keiseren opp i sitt hjem, ved veddeløpsbanen, på reisene hans, til og med på hans siste reise. Hun introduserer oss for koner og elskerinner, rivaler og slaver, hoffnarrer og soldater - og mannen i gata som la tiggerbrev i hendene hans.

Keiseren av Roma går rett til hjertet av hva romerne selv (og vi) legger i det å være romer, og gir oss en gjennomgang av romersk historie som ikke likner noe annet du har lest.


Utgivelsesår: 2024
Forlag: Cappelen Damm
Innbundet: ja
Sidetall: 495
Språk: NO

pris: 449.00
 

 

ETTERPÅ

GJENNOPPBYGGINGEN AV TYSKLAND: 1945-1955

Den tyske journalisten og forfatteren Harald Jähner gir i denne prisbelønte boken et bredt og detaljert bilde av livet i Tyskland i den umiddelbare tiden etter krigens slutt: Kvinnene i Berlin som ryddet i haugene med murstein; ruinen som kulisse i det nye motebildet, og som ramme for et improvisert uteliv, dans og nye romanser; de alliertes pedagogiske programmer for å avnazifisere tyskerne, både i litteraturen og i kunstlivet; svartebørs og kampen for å overleve i hverdagen.
Jähner tegner et nærgående portrett av den tyske befolkningens mentale tilstand, der deres egne lidelser helt fortrengte de forbrytelser Nazi-Tyskland hadde begått. Ektemenn vendte forkrøplete og ydmykete hjem til kvinner som hadde skapt seg et eget liv, og millioner av tyskere var revet bort fra sine hjemtrakter og ble omplassert i områder av landet som ofte hadde hatt liten berøring med krigen. Dette resulterte i store interne spenninger, men var også blant de grep som skapte ny energi og dynamikk i det nye Tyskland som måtte bygges fra grunnen av.


Utgivelsesår: 2024
Forlag: Press
Innbundet: ja
Sidetall: 375
Språk: NO

pris: 499.00
 

 

KRIG ER FORAKT FOR LIV

ET ESSAY OM FRED

Krig er forakt for liv. Det å vinne en krig betyr å ødelegge flest mulig mennesker, hus og infrastruktur hos fienden. Vil vi få slutt på all krig, må vi begynne å snakke om krigens realiteter og lære om alle dem som har kjempet fredens sak, skriver Linn Stalsberg i denne boken.

Kampen for fred kan ta utgangspunkt i religion, ideologi eller en politisk retning. Viktige virkemidler er pasifisme, ikkevold og militærnekt. Hva vet vi egentlig om de store ideene bak fredsarbeid? Hvor mange av de modige personene som nektet å krige, og som ble straffet for dette, kjenner vi egentlig til?

Den voldsomme militariseringen i vår tid finner sted midt i en stor klima- og naturkrise. Det er knapt noe som er så ødeleggende for jordkloden som våpenindustrien: Fra å bruke råmaterialer i produksjon, skyhøye utslipp fra jagerfly, til de store ødeleggelsene til lands og til vanns etter at våpnene brutalt har tilintetgjort fiendens verden. Både arbeider- og kvinnebevegelsen har tradisjonelt kjempet fredens sak. I dag må fredsbevegelsen også alliere seg med miljøbevegelsen, i kampen for alt levende. Fred er å skape.


Utgivelsesår: 2024
Forlag: Res publica
Innbundet: ja
Sidetall: 248
Språk: NO

pris: 379.00
 

 

Den eneste samlede gjennomgang av gresk og romersk arkitektur som er overlevert fra antikken.
Marcus Vitruvius Pollio, vanligvis kalt Vitruv, var en romersk arkitekt og ingeniør som virket i det første århundret f.Kr. Han er særlig er kjent for sine ti bøker Om arkitektur, som her foreligger på norsk for første gang. Vitruv mente at en arkitekt måtte ha kjennskap til en rekke vitenskaper som var relevante for yrket. Han skriver også om så forskjellige ting som helningsgraden i akveduktene, hvordan skape god akustikk i et teater og å kontrollere effekten av kastevåpen, og beskriver en rekke oppfinnelser i antikkens verden. Han viser solas og stjernenes ferd rundt jorda, slik man så det den gangen. Vitruv krevde at alle hus skulle være vakre, sunne, varige og nyttige. De må lages etter naturens guddommelige proporsjoner, slik de er i menneskekroppen. Vitruvs verk ble viktig for renessansens kunstnere i Italia og inspirerte Leonardo da Vinci til å lage det kjente bildet av «Den vitruviske mannen». Om arkitektur er en grunnbok i arkitekturfaget og mye av stoffet er spesifikt faglig. Men verket er også krydret med anekdoter, og det kulturhistoriske innholdet bør fange den vanlige lesers oppmerksomhet.


Utgivelsesår: 2023
Forlag: Gyldendal
Innbundet: ja
Sidetall: 369
Språk: NO

pris: 449.00
 

 

PROJECT - WESSELKVARTALET

ARCHITECT: VIGSNÆS+KOSBERG++ARKITEKTER

Flott serie om arkitektur!

 

Forlagets omtale:

It's difficult to build housing for the average person if you give the architect free rein." This is how a major Norwegian housing developer explains their apparent lack of attention to architectural quality. Urban growth and the attraction of local real estate as a superior investment object, has since the early 1990s led to a building-boom in the metropolitan area of Oslo. Despite the huge volume, few of these housing projects display significant architectural quality.

Wesselkvartalet (2022), in the center of Asker just outside of Oslo, apparently contradicts this practice. With sculptural volumes, appealing proportions, high quality materials, and refined detailing, the building sits naturally in the existing urban context, establishing an attractive new neighborhood.

In his essay .Free Rein" Børre Skodvin interviews key actors of the project and discusses lessons to be learned from Wesselkvartalet. Have excessive financial expectations come to obstruct the developers' role in supporting the intentions of public planning?

This volume of asBuilt presents the full set of drawings for Wesselkvartalet, and a recent photo documentation by Nils Petter Dale.

Essay by Børre Skodvin.
Edited by Karl Otto Ellefsen and Dagfinn Sagen.


Utgivelsesår: 2023
Forlag: Pax
Innbundet: nei
Sidetall: 517
Språk: NO

pris: 449.00
 

 

TO BE SEEN

QUEER LIVES 1900 - 1950

A volume examining queer lives caught between empowerment and stigmatization in early twentieth-century Germany.

The contributions in this volume present the story of queer lives in Germany during the first half of the twentieth century—from the first emancipation movements around the turn of the century via attempts at self-empowerment in the Weimar Republic to the destruction of queer subcultures under the National Socialist regime and the continued discrimination against LGBTIQ* persons in the postwar period. Since the late nineteenth century, increasing numbers of people have self-assuredly championed the recognition of queer lifestyles. These pioneers formed collectives, made their voices heard, and questioned dominant gender categories politically, scientifically, and artistically. Through essays, interviews, and artworks, the authors and artists illustrate this struggle for recognition which was forcefully prevented and destroyed following the seizure of power by the National Socialists and almost forgotten after 1945.


Utgivelsesår: 2023
Forlag: Hirmer
Innbundet: nei
Sidetall: 252
Språk: UK

pris: 499.00
 

 

A compelling exploration of trans art, activism, and resistance.
 
Spanning over four centuries, this volume brings together a wide-ranging selection of artworks and artifacts that highlight the under-recognized histories of trans and gender-nonconforming communities. Through the contributions of artists, writers, poets, activists, and scholars, this title reflects on historical erasure and imagines trans futures.

An expansive array of objects chart not a patriarchal history but a gender-neutral, trans-centric hirstory. The first publication of its kind, this survey celebrates trans forebearers, highlights struggles and triumphs, and reflects on the legacies of trans creative expression. Contributions by Kate Bornstein, Ria Brodell, Vaginal Davis, Leah DeVun, Mo B. Dick, Zackary Drucker, David Getsy, Martine Gutierrez, Andrea Jenkins, Jade Guarano Kuriki-Olivo (Puppies Puppies), Thomas (T.) Jean Lax, Abram J. Lewis, Miguel A. López, Amos Mac, Cyle Metzger, Deborah A. Miranda, Morgan M Page, SA Smythe, C. Riley Snorton, Dean Spade, Sandy Stone, Jeannine Tang, Michelle Tea, McKenzie Wark, and many others probe new horizons where institutional critique and trans culture meet. This book is copublished by the Museum of Trans Hirstory & Art (MOTHA), a conceptual art project of artist Chris E. Vargas that is forever “under construction” by design to allow continual transformation.


Utgivelsesår: 2024
Forlag: Hirmer
Innbundet: ja
Sidetall: 288
Språk: UK

pris: 549.00
 

 

THE HOUSE DIVIDED

SUNNI, SHIA AND THE MAKING OF THE MIDDLE EAST

Et ferskt blikk på fortiden, nåtiden og fremtiden til en konflikt som ligger hjertet av Midtøsten. For å forstå en 1400 år gammel splittelse mellom sunni- og sjiamuslimer og dens moderne gjenklang, må vi gå tilbake til opprinnelsen, som går tilbake til Profeten Muhammeds død i 632. Rogersons originale tilnærming tar det moderne sjakkbrettet av nasjonalstater og ser på hver gjennom sin spesifikke historie av riker og okkupanter, minoriteter og ressurser, sjeiker og imamer. Resultatet er en bok med bred empati, forståelse og innsikt.


Utgivelsesår: 2024
Forlag: Profile Books
Innbundet: ja
Sidetall: 432
Språk: UK

pris: 399.00
 

 

THE END OF ENLIGHTENMENT

EMPIRE, COMMERCE, CRISIS

A landmark study of the Enlightenment from an eminent historianThe End of Enlightenment offers a radical re-evaluation of one of the most important moments in human history. Tracing around the world the changing perspectives of economists, philosophers, politicians and polemicists, historian Richard Whatmore argues that, for figures as diverse as David Hume, Edmund Burke, Adam Smith and Mary Wollstonecraft, the Enlightenment was a profound failure. They had strived to replace superstition with reason, fanaticism with toleration, but witnessed instead terror and revolution, corruption, gross commercial excess and the continued growth of violent empire.Returning us to the tumultuous events and ideas of the eighteenth century, and digging deep into the thought of the men and women who defined their age, The End of Enlightenment is a lucid exploration of disillusion and intellectual transformation, a brilliant meditation on our continued assumptions about the past, and a glimpse of the different ways our world might be structured.


Utgivelsesår: 2023
Forlag: Allen Lane
Innbundet: ja
Sidetall:
Språk: UK

pris: 549.00
 

 

MAGUS

THE ART OF MAGIC FROM FAUSTUS TO AGRIPPA

A revelatory new account of the magus - the learned magician - and his place in the world of Renaissance Europe

At the heart of the extraordinary ferment of the High Renaissance stood a distinctive, strange and beguiling figure: the magus. An unstable mix of scientist, bibliophile, engineer, fabulist and fraud, the magus ushered in modern physics and chemistry while also working on everything from secret codes to siege engines to magic tricks.

Anthony Grafton's wonderfully original book discusses the careers of men who somehow managed to be both figures of startling genius and - by some measures - credulous or worse. The historical Faust, Marsilio Ficino, Pico della Mirandola, Johannes Trithemius and Heinrich Cornelius Agrippa are all fascinating characters, closely linked to monarchs, artists and soldiers and sitting at the heart of any definition of why the Renaissance was a time of such restless innovation. The study of the stars, architecture, warfare, even medicine: all of these and more were revolutionized in some way by the experiments and tricks of these extraordinary individuals.

No book does a better job of allowing us to understand the ways that magic, religion and science were once so intertwined and often so hard to tell apart.


Utgivelsesår: 2024
Forlag: Allen Lane
Innbundet: ja
Sidetall: 304
Språk: UK

pris: 429.00
 

 

RITUAL

HOW SEEMINGLY SENSELESS ACTS MAKE LIFE WORTH LIVING

Folk tillegger ritualene sine den største betydning, men få kan forklare hvorfor de er så viktige. Tilsynelatende meningsløse seremonier gjennomsyrer alle dokumenterte samfunn. I Ritual leder blir vi med Dimitris Xygalatas på en opplysende reise gjennom dette skyggefulle riket av menneskelig atferd. Boka avslører de dype og subtile mekanismene som binder oss sammen.


Utgivelsesår: 2023
Forlag: Profile Books
Innbundet: ja
Sidetall: 320
Språk: UK

pris: 349.00
 

 
HANDLEKURV

Handlekurven er tom

Legg produktene du ønsker i handlekurven og gå til kassen for å betale.

Du kan også lagre handlelister til senere bruk - eller dele dine lister med andre.

Les våre betingelser.

Vi godtar

Eller vi kan sende faktura.