NYHETSBREV - 2023-11-15

Lansering, signering og nyheter!

Fotoboklansering Kim Ramberghaug & Jessika Thörnqvist

Torsdag 16. november kl. 16.30

Kunstnerduoen lanserer sin nye fotobok:
La Petite Ceinture (Violet) - Paris par Arrondissement - Jeu de l'Oie.
Det blir presentasjon av prosjektet og fremvisning av slideshow med lydcollage.
I tillegg, for anledningen: salg av prints fra prosjektet!
Arrangementet er gratis og åpent for alle.
Hjertelig velkommen!

Signering: Vanessa Baird!

Lørdag 18. november kl. 14.00

Velkommen til boksignering med kunstner Vanessa Baird!
Vanessa Baird: I get along without you very well.

Boken består av to selvbiografiske bildesuiter, akvareller, I get along without you very well, og Maureen flytter. Den kan ses på som en frittstående fortsettelse av kritikerroste There's no place like home fra 2020.

Velkommen!




Linda Bergman
Med fler...

La Petite Ceinture (violet) - Paris par Arrondissement - Jeu de l’Oie är vår femte gemensamma publikation. Boken visar fotografier tagna 2017-2021 och är utformad som en visuell roman indelad i tre kapitel. Fotoboken ingår i en serie arbeten i vilka vi undersöker den frivilliga avgränsningen som konstnärlig metod och utforskar kartans begränsning som formel. Med utgångspunkt i kartor som härrör ur film och litteratur utforskar vi staden Paris som labyrint genom cirkeln och spiralformen. Genom att följa fiktiva spår som styrande struktur och fotografera i på förhand bestämda fält önskar vi att i ett observerande fotografi försöka teckna en kartografi över en fragmenterad geografisk plats. Vi viker undan för det givna och söker hellre efter mer efemära motiv, tillfälligheter och perifera detaljer. I ett elliptiskt berättande, där olika motiv och karaktärer som liknar varandra återkommer, kan små förskjutningar uppstå. I en kedja av associationer kontemplerar vi över bilden av stadens undermedvetna.

- Kim Ramberghaug & Jessika Thörnqvist.

En ackompanjerande text författad av konstnären och skribenten Linda Bergman inkluderas som instick. (Svenska, norska eller engelska.)

PS:Kunstnerduoen er med denne boka mottagere av Hasselbladstiftelsens Fotoboktipendium 2023, første pris. 


Utgivelsesår: 2023
Forlag: Eget
Innbundet: nei
Sidetall: 152
Språk: --

pris: 400.00
 

 

Signering 18. november!

Boken består av to selvbiografiske bildesuiter, akvareller, "I get along without you very well", og "Maureen flytter". Den kan ses på som en frittstående fortsettelse av kritikerroste "There's no place like home" fra 2020. Baird har alltid bodd tett sammen med sin mor og sine tre barn. Nå har alle barna flyttet hjemmefra, og moren måtte flytte til et eldrehjem. Rått og personlig om tomhet og tilkortkommenhet.

Vanessa Bairds bilder egner seg svært godt i bokform, siden uttrykket hennes er så distinkt og litterært, ofte med inspirasjon fra eldre bildebøker og vignetter. "I get along without you very well" er den femte boken No Comprendo Press utgir av Vanessa Baird. Tidligere utgivelser, som alle er i salg: "You can't keep a good rabbit down" (2009), "Ulven og reven" (2013), "Red herring. Prednisolon ciclosporin" (2016) og "There's no place like home" (2020).

Vanessa Baird (f. 1964) er innkjøpt til Norges viktigste samlinger og har hatt flere separatutstillinger i Norge og internasjonalt, og offentlige utsmykningsoppdrag.


Utgivelsesår: 2023
Forlag: No Comprendo!
Innbundet: nei
Sidetall:
Språk: NO

pris: 479.00
 

 

TOO LATE TO AWAKEN

WHAT LIES AHEAD WHEN THERE IS NO FUTURE?

Vår tids mest provoserende filosofe vender tilbake med en oppløftende og kontraintuitiv analyse av vår globale situasjon. Vi hører hele tiden at det er fem minutter til global dommedag, så nå er vår siste sjanse til å unngå katastrofen. Men hva om den eneste måten å forhindre en katastrofe på er å anta at den allerede har skjedd - at vi allerede er fem minutter forbi nullpunktet? Hvorfor virker vi ute av stand til å endre kursen vår mot selvdestruksjon? I Too Late to Awaken leverer Slavoj Zizek sin mest kraftfulle, håpefulle beskrivelse av våre misnøyer til nå. Ved å undersøke de sammenkoblede krisene vi står overfor - global oppvarming, krig, sult, sykdom - peker han oss i retning av den radikale, frigjørende politikken vi trenger for å stoppe vår driv mot katastrofen.


Utgivelsesår: 2023
Forlag: Allen Lane
Innbundet: ja
Sidetall: 192
Språk: UK

pris: 299.00
 

 

Dette er ikke en vanlig kronologiske beretning om romerske herskere, den ene etter den andre: den gale Caligula, monsteret Nero, filosofen Marcus Aurelius. Beard stiller større spørsmål: Hvilken makt hadde egentlig keisere? Var det romerske palasset virkelig så blodig? Emperor of Rome går direkte til hjertet av romerske (og våre egne) fantasier om hva det var å være romersk, og tilbyr en beretning om romersk historie slik den aldri har blitt presentert før.


Utgivelsesår: 2023
Forlag: Profile Books
Innbundet: ja
Sidetall: 494
Språk: UK

pris: 499.00
 

 

ANGREPET

UKRAINA-KRIGEN OG HISTORIENS TILBAKEKOMST

Til tross for gjentatte advarsler fra Vesten sjokkerte Russland hele verden med invasjonen av Ukraina i februar 2022. Hvorfor startet Putin krigen - og hvorfor har den utspilt seg på tidligere utenkelige måter? Ukrainerne har stått imot et overlegent russisk militære. Europa har styrket seg i kampen mot en felles fiende, mens Russland blir stadig mer isolert.

Harvard-professor Serhii Plokhy tar for seg krigen, bakgrunnen, forløpet og de mulige konsekvensene. Selv om krigen begynte åtte år før fullskalaangrepet i 2022, da russerne inntok Krim i 2014, kan røttene til konflikten spores enda lengre tilbake, til post-sovjetiske spenninger og tsardømmets kollaps på begynnelsen av forrige århundre. Ved å gi en bred historisk kontekst og undersøke sentrale ideer i ukrainsk og russisk kultur, avslører Plokhy at den nye kalde krigen var forutsigbar, selv om den ikke var nødvendig.

Ukraina har vært sentral i Russlands idé om seg selv, selv om ukrainerne har fulgt en annen vei enn russerne. I dagens internasjonale klima, som igjen er preget av atomvåpen-trusselen, oppløsning av den internasjonale orden og en oppblomstring av populistisk nasjonalisme, er Ukraina nå mer enn noen gang den mest ustabile bruddlinjen mellom det autoritære og det demokratiske Europa.


Utgivelsesår: 2023
Forlag: Spartacus
Innbundet: ja
Sidetall: 372
Språk: NO

pris: 449.00
 

 

A book to be read and kept for posterity, The Deadline is the art of the essay at its best.

Few, if any, historians have brought such insight, wisdom, and empathy to public discourse as Jill Lepore. Arriving at The New Yorker in 2005, Lepore, with her panoptical range and razor-sharp style, brought a transporting freshness and a literary vivacity to everything from profiles of long-dead writers to urgent constitutional analysis to an unsparing scrutiny of the woeful affairs of the nation itself. The astonishing essays collected in The Deadline offer a prismatic portrait of Americans’ techno-utopianism, frantic fractiousness, and unprecedented―but armed―aimlessness. From lockdowns and race commissions to Bratz dolls and bicycles, to the losses that haunt Lepore’s life, these essays again and again cross what she calls the deadline, the “river of time that divides the quick from the dead.” Echoing Gore Vidal’s United States in its massive intellectual erudition, The Deadline, with its remarkable juxtaposition of the political and the personal, challenges the very nature of the essay―and of history―itself.


Utgivelsesår: 2023
Forlag: Liveright
Innbundet: ja
Sidetall: 640
Språk: UK

pris: 549.00
 

 

Forlagets omtale:

Marina Tsvetajeva (1892-1941) var en av den russiske modernismens fremste lyrikere. Hun debuterte med Kveldsalbum i 1910, og ga i sin korte levetid ut et titalls bøker, hovedsaklig dikt, men også barndomsminner, drama og essay om poesi. I perioden 1922-39 levde hun i eksil, først i Praha og deretter i Paris. Sluttens dikt er en suite som hun skrev etter en kjærlighetsaffære i Praha, da ekteskapet hennes hang i en tynn tråd. Fjellets dikt, også det skrevet i Praha, er tilegnet fjellet som sørger med diktets jeg over en tapt kjærlighet. Marina Tsvetajeva visste godt hva tap var. Gjennom den russiske revolusjonen og den påfølgende borgerkrigen ble hun, som utallige andre russere, rykket opp med rota. Hun mistet en verden - klassetilhørighet, familie og land. Det bemerkelsesverdige med denne dikteren er at hun evner å omforme erfaringene til stor diktning. Hennes hengivne og kompromissløse holdning til poesien setter spor i den som leser diktene hennes. Sluttens dikt og Fjellets dikt tilhører noe av det mest fullendte hun skrev.

Gjendiktning, kommentarer og etterord av Karin Haugane


Utgivelsesår: 2023
Forlag: Existenz
Innbundet: nei
Sidetall:
Språk: NO

pris: 299.00
 

 

Nattens alvor blir intensivert når poeten med det knuste sovehjertet får Olav Nygards seng i hus. I forsøket på å høste av de oppmagasinerte visjonene i den over hundre år gamle sengebunnen, legger jeg'et ut på en nattlig oppdagelsesferd. Olav Nygards seng er en poetisk gjenerobring av den tredjedelen av livet vi tilbringer sovende, en nokturn diktsuite om drømmer, mareritt, insomni og søvnparalyse, og tretten omveltende netter i en gammel mesters seng.


Utgivelsesår: 2023
Forlag: Aschehoug
Innbundet: ja
Sidetall: 84
Språk: NO

pris: 349.00
 

 

Forlagets omtale:

Har krigen et kvinnelig ansikt? Eller et ansikt i det hele tatt?


Skyggekongen er en storslått episk roman som kaster lys over de kvinnelige soldatene som er utelatt fra den afrikanske og europeiske historiefortellingen.

Etiopia, 1935. Ungjenta Hirut har nylig mistet begge foreldrene og strever med å finne sin plass som hushjelp hos Kidane, offiser i keiser Haile Selassies hær, og hans kone Aster. Mussolinis styrker nærmer seg, og Kidane skynder seg å mobilisere sine beste menn før italienerne invaderer. Hirut befinner seg brått i en verden av tyveri og vold, av svik og voldsomt sinne.

Idet krigen begynner for alvor, lengter Hirut, Aster og de andre kvinnene etter å gjøre noe mer enn å pleie de syke og begrave de døde. Når de dårlig utstyrte etiopierne taper slag etter slag og keiser Haile Selassie til slutt drar i eksil, kommer Hirut opp med en plan for å opprettholde kampmoralen - og inspirerer andre kvinner til å ta til våpen mot italienerne.

Oversatt av Hilde Stubhaug


Utgivelsesår: 2023
Forlag: Press
Innbundet: ja
Sidetall:
Språk: NO

pris: 449.00
 

 

Rachel - en innføring er en kynisk komedie om å bli voksen, eller snarere om ikke å bli det. Romanen er passe uskikkelig og kul, ekstremt velskrevet og samtidig skrikende opptatt av - og avslørende for - et ungt sinn som prøver å finne opp seg selv, om unge mennesker som prøver å finne en identitet, og er på den måten en hyperaktuell klassiker.

Allerede i sin noe skandaløse debutroman, ga Martin Amis leserne en av de mest kvalmende troverdige - og merkelig rørende - ungdomsportrettene som noensinne har utstilt sitt begjær på samtidslitteraturens boksider.

Charles Highway er knapt tjue, og forbereder seg litt uengasjert på å bli student i Oxford. Han viser en munter avsky for sin far og planlegger omhyggelig forførelsen av en jente ved navn Rachel - en jente som setter hans narsissistiske kynisme på prøve når han plutselig opplever å være forelsket i henne.

Rachel - en innføring er etter hvert en klassiker fra de indre sirkler av Swinging London, og samtidig en perfekt coming of age-roman som utøver sin tiltrekning også i dag, femti år etter at den kom ut første gang.


Utgivelsesår: 2023
Forlag: Pelikanen Forlag
Innbundet: ja
Sidetall: 265
Språk: NO

pris: 379.00
 

 

"Vi vet at avstand eller strekning delt på tid er lik farten til et objekt, og etter at du dro, bruker den gamle bilen vår lengre og lengre tid på å få far hjem om ettermiddagen. Vi vet at musene i fellene ikke alltid dør med en gang, men etterlater deler av seg selv, og en gang fant vi en ørliten fot som vi kastet i søppelspannet. Vi vet at lynet slo ned for ti år siden i det gamle treet nede ved veien, og det er derfor det er blitt et sølvtre. Vi vet at Nielsen har to tenner på toppen av hverandre, og at han aldri drikker alene for da glemmer han å ordne med kveldsstellet til kuene. Vi vet at du likte å få moset banan på en liten skje, du beveget leppene til du hadde kvernet ut nesten all mosen, øynene dine klare og nesten gjennomsiktige fikk oss ofte til å tenke på istapper eller regn."

"Når vi synger" foregår på syttitallet. En ung jente, Agnes, betrakter voksenlivet og sin egen familie etter foreldrenes tap av et spedbarn. Fortellingen er en henvendelse til det navnløse barnet. Et fosterbarn kommer inn i familien som et håp, men foreldrene klarer ikke gi den omsorgen som trengs. Krenkelser - og samtidig utprøving av egen seksualitet - blandes og gir sammen en mørkere tone til Agnes' lengsel etter nærhet og en slags trøst.

Merethe Lindstrøm kan som ingen andre vise fram livets skjørhet. Hennes lysende vakre, ømme og presise språk er med på å gjøre "Når vi synger" til en leseropplevelse utenom det vanlige.


Utgivelsesår: 2023
Forlag: Oktober
Innbundet: ja
Sidetall: 190
Språk: NO

pris: 429.00
 

 

Let us journey into the heart of a black hole. Let us slip beyond its boundary, the horizon, and tumble - on and on - down this crack in the universe. As we plunge, we'll see geometry fold, we'll feel the equations draw tight around us. Eventually, we'll pass it: the remains of a star, deep and dense and falling further far. And then - the bottom. Where time and space end, and the white hole is born . . .

With lightness and magic, here Carlo Rovelli traces the ongoing adventure of his own cutting-edge research, of the uncertainty and joy of going where we've not yet been. Guiding us to the edge of theory and experiment, he invites us to go beyond, to experience the fever and the disquiet of science. Here is the extraordinary life of a white hole.


Utgivelsesår: 2023
Forlag: Allen Lane
Innbundet: ja
Sidetall: 160
Språk: UK

pris: 269.00
 

 

The long-awaited memoir by the legendary filmmaker and celebrated author. Told in Werner Herzog's inimitable voice, this is the story of his epic artistic career, as inventive and daring as anything he has done before.

Hauling a steamship over a mountain in the jungle; walking from Munich to Paris in the dead of winter; descending into an active volcano; living in the wilderness among grizzly bears - Werner Herzog has always been intrigued by extremes of human experience. Here, he illuminates the influences and ideas that have driven his creativity and shaped his unique worldview.

Herzog's life matches the drama of his famous films: the boy growing up in poverty in a small village in the Alps after the Second World War; the teenager travelling the world in search of adventure that almost cost him his life; the director trying to calm his leading actor Klaus Kinski in the Amazonian jungle. And along the way, Herzog tells of ordinary people with extraordinary stories: rural labourers, circus acrobats, child soldiers.

Every Man for Himself and God Against All is at once a personal record of one of the great self-invented lives of our time, and a masterpiece that will enthral fans old and new. In a hypnotic swirl of memory, Herzog untangles and relives his most important experiences and inspirations, telling his story for the first and only time.


Utgivelsesår: 2023
Forlag: Bodley Head
Innbundet: ja
Sidetall: 355
Språk: NO

pris: 449.00
 

 

IF WE BURN

THE MASS PROTEST DECADE AND THE MISSING REVOLUTION

From 2010 to 2020, more people took part in protests than at any other point in human history. Why has success been so elusive?

From the so-called Arab Spring to Gezi Park in Turkey, from Ukraine's Euromaidan to student rebellions in Chile and Hong Kong, the second decade of the twenty-first century was propelled by explosive mass demonstrations. But few people got what they wanted. In too many cases, the protests led to the opposite of what they asked for.

If We Burn is a stirring work of global history built around that strange but fundamental paradox. Acclaimed journalist Vincent Bevins interviewed hundreds of people around the world, and weaves their insights and recollections into a fast-paced, gripping narrative. We follow his own troubling experiences in Brazil, where a protest movement ignited by leftists and anarchists led to an extreme-right government that torched the Amazon.

In the mass protest decade, humanity demonstrated a deep desire for change, and brave individuals started something that has been left unfinished. In this ground-breaking study of an extraordinary chain of events, protesters and major actors offer urgent lessons for those who wish to understand geopolitics today, and create a better world tomorrow.


Utgivelsesår: 2023
Forlag: Wildfire
Innbundet: ja
Sidetall: 337
Språk: UK

pris: 399.00
 

 
Johnny Essing
Med fler...

För första gången berättar hela Bob Hund om sina decennier tillsammans.

Med löjligt små medel och alldeles för allvarliga ambitioner har Bob Hund, med fansens hjälp, lyckats resa genom Sverige, endast för att se landet gå från 1990-talets naiva popkulturella uppvaknade till 2020-talets okoncentrerade sömnsvårigheter. Efter fyra förvirrade decennier tar både orkestern och folk i orkesterns närhet, för första gången, en djuplodande titt i en sprucken backspegel.

Varje omdömeslöst misstag omvandlas över tid till avgörande steg i helt rätt demokratisk riktning. Alla beslut blir långsamma, ingen får sin vilja igenom och alla är missnöjda hela jävla tiden. Lagret av tragikomiska anekdoter inventeras grundligt när varje medlem desperat kämpar för att komma till tals då hela bandet verkligen, verkligen, verkligen försöker att minnas de avgörande händelserna i replokalen, på scenen, i studion och i väntrummet.

Bob Hund bildades under mycket oklara former under en eller flera nätter i Stockholm 1991. Sedan dess har orkestern gjort minst 777 konserter från slott till koja, släppt cirka 15 album, 6 EP och mer än 2 tjog singlar. Bandet består i dag av medlemmarna Johnny Essing, Christian Gabel, Mats Hellquist, Jonas Jonasson, Conny Nimmersjö och Thomas Öberg.

Bokens redaktör är journalisten och förläggaren Jakob Nilsson, som tillsammans med musikern och rapparen Frej Larsson skrev Fifty shades of Frej (2018). Jakob Nilsson har tidigare arbetat för Aftonbladet och Blekinge Läns Tidning.


Utgivelsesår: 2023
Forlag: Bokfabriken
Innbundet: ja
Sidetall:
Språk: SE

pris: 499.00
 

 
HANDLEKURV

Handlekurven er tom

Legg produktene du ønsker i handlekurven og gå til kassen for å betale.

Du kan også lagre handlelister til senere bruk - eller dele dine lister med andre.

Les våre betingelser.

Vi godtar

Eller vi kan sende faktura.