NYHETSBREV - 2023-12-14

Anbefalinger, tilbud og nyheter fra Tronsmo!

Utvida åpningstider i desember!

Ukedager 09-20

Lørdager 10-18

Søndag 14-18

Stengt på julaften.

Velkommen!




Vi lever i en tid besatt av fysisk skjønnhet. Hvordan vi ser ut på bilder opptar en stadig større del av bevisstheten vår. Alle går rundt med et kamera i hånden, og vi følger andres liv og forteller om vårt eget gjennom bilder. I denne tegneserien analyserer Liv Strömquist livene til en rekke kvinner som defineres av sitt utseende. Vi møter blant andre Bibelens Lea og Rakel, Marilyn Monroe, Kim Kardashian, keiserinne Elisabeth av Østerrike og dronning Nefertiti. Her er unge kvinner som sliter med kjærligheten i en grenseløs tid, og kvinner som eldes i et samfunn som i stadig mindre grad tåler aldring. Som ingen andre tar Liv Strömquist pulsen på vår samtid. Det er morsomt, innsiktsfullt - og alt annet enn flatterende. Om forfatteren: Liv Strömquist (f. 1979) er en av Sveriges mest kjente og populære serietegnere. Hun har tidligere utgitt sju seriealbum til svært rosende kritikker, og er oversatt til en rekke språk.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Manifest
Innbundet: nei
Sidetall: 144
Språk: NO

pris: 199.00 379.00
 

 

Er det mulig å lage én bok med det beste fra Andebys skaper? Her i hvert i alle fall noe av det ypperste, omsorgsfullt plukket ut av to kjennere. Det er legendariske Gullhjelmen, den norske favoritten om firkanteggene, og mange andre, også noen mer obskure, som Donalds skjebnesvangre forsøk på hønseoppdrett. Noe Barks selv hadde befattet seg med! Denne praktboken viser dessuten flere av Barks' talenter, som han hadde større suksess med enn høns ... Som pensjonist malte han fremragende oljemalerier, med motiv fra seriene. Et fint utvalg av dem er vakkert gjengitt i bokens store format. Mindre kjent er hans tidligste Disney-oppdrag, men Barks bidro vesentlig på flere av Disneys populære tegnefilmer. Skissene hans, såkalte storyboards, er kunst i seg selv, og boken viser flere hele sekvenser fra filmer vi har sett på TV. Enda mer ukjent er hans tidligste tegnekarriere i et herreblad på 1920-tallet. Tidstypiske vitsetegninger litt på kanten, men som fortjener sin plass i en bok kalt Carl Barks' beste. Tegneserier, forsider, oljemalerier, tegnefilmer og vitsetegninger, fra den store tegneren som ville vært 120 år i 2021.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Egmont
Innbundet: ja
Sidetall: 360
Språk: NO

Utsolgt
 

 

SAPIENS - VOL. 1 (NO)

MENNESKEHETENS BEGYNNELSE
Daniel Casanave
Med fler...

Poengtert, visuell formidling av menneskehetens historie: Sapiens i tegneserieformat. For 70 000 år siden fantes det minst seks ulike menneskearter på jorden. Nå finnes det bare én igjen: Oss. Homo sapiens. Hva skjedde med de andre artene og hvorfor ble det akkurat vår art som endte med å herske over jorden? Sapiens i tegneserieformat er en like spennende og provoserende bok som originalboken. Ungdomsutgaven tar oss med på en spennende reise gjennom menneskehetens historie, fra de evolusjonære røttene til nåtidens kapitalisme og genteknologi. Som originautgaven utfordrer også tegneserieversjonen av Sapiens leseren på alt det vi trodde vi visste om menneskehetens begynnelse. Formen er poengtert, sylskarp og visuell.


Utgivelsesår: 2020
Forlag: Cappelen Damm
Innbundet: ja
Sidetall: 246
Språk: NO

pris: 199.00 299.00
 

 

SAPIENS - VOL. 2 (NO)

SIVILISASJONENS SØYLER

Sapiens. En tegnet historie - Sivilisasjonens søyler er historien om hvordan Homo sapiens forlot sin nomadiske tilværelse for å slå rot og dyrke jorden - uten å få et bedre liv. Du får vite hvordan hveten tok over verden, hvordan et usannsynlig ekteskap mellom en gud og en byråkrat avfødte de første imperiene, hvordan krig, hungersnød, sykdommer og ulikhet ble en del av levekårene våre, og hvorfor vi trolig bare har oss selv å skylde på. Sapiens er oversatt til 60 språk og er solgt i mer enn 18,5 millioner eksemplarer. Tegneserieversjonen av boka er en grundig, underholdende og fargerik gjenfortelling av menneskehetens historie. Bind 2 kan leses uavhengig av bind 1, og passer for ungdom og voksne som ikke pleier å lese vitenskap og historie.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Cappelen Damm
Innbundet: ja
Sidetall: 252
Språk: NO

pris: 199.00 349.00
 

 

Forviklingene fortsetter både i Yopougon og Paris. Aya har fortsatt mye utestående med biologiprofessoren som har trakassert henne. Men kan alle sannheter avsløres, og kan alle problemer løses?

 

Utgivelsesår: 2023
Forlag: Minuskel
Innbundet: ja
Sidetall: 110
Språk: NO

pris: 269.00
 

 

Duoen Vehlmann (manus) og Yoann (tegning) har kommet opp med herlige korthistorier, både tegneserier og noveller, som gir deres hemningsløse fantasi fritt spillerom. I dette albumet er deres spesialhistorier samlet - seks tegneserier på 4-8 sider og to illustrerte noveller.


Utgivelsesår: 2023
Forlag: Egmont
Innbundet: nei
Sidetall: 47
Språk: NO

pris: 149.00
 

 

Norges mest leste tegneserieblad, Donald Duck & Co, fyller 75 år i år! I denne boken får du et lite innblikk i hvordan Donald-bladet har utviklet seg fra 1948 og frem til i den dag i dag, gjennom et utvalg av historier representative for hvert tiår i bladets historie. På denne måten kan vi også gi en velfortjent hyllest til en rekke tegnere og forfattere som har satt sine umiskjennelige særpreg på bladet! «Duck» ned i minneverdige historier fra legendariske tegneserieskapere som Carl Barks, Don Rosa, Paul Murry, Marco Rota, Tony Strobl, Daniel Branca, Arild Midthun, Paco Rodriguez og mange, mange flere!


Utgivelsesår: 2023
Forlag: Egmont
Innbundet: nei
Sidetall: 159
Språk: UK

pris: 149.00
 

 

DONALD DUCK KOKEBOK

15 TEGNESERIER OG OPPSKRIFTER

Har du lagt merke til all den deilige maten som lages (og spises!) i Andeby? Selvfølgelig har du det! Der finner du de lekreste paiene, de saftigste kyllinglårene, de flotteste kakene og den herligste frukten. Den aller beste kokken (Bestemor Duck, så klart), og de som prøver alt for å bli enda bedre enn henne. I denne boka avslører vi noen av de mest hemmelige superoppskriftene fra Andeby, slik at du kan prøve deg som mesterkokk selv. I tillegg får du 300 sider med de mest appetittvekkende historier, spennende eventyr og utrolige forviklinger som skjuler seg bak hver av oppskriftene.


Utgivelsesår: 2023
Forlag: Egmont
Innbundet: nei
Sidetall: 303
Språk: NO

pris: 149.00
 

 

SOFIES VERDEN - BIND 2

FILOSOFI - FRA DESCARTES TIL VÅR TID

Eventyret fortsetter! I år kommer andre bind av Sofies verden ut som grafisk roman. Det er det franske forlaget Albin Michel som har verdensrettighetene til den grafiske romanen, og de ser denne utgivelsen som en fantastisk mulighet til å introdusere dagens lesere til en Sofie av vår tid. I desember 2021 var det 30 år siden Sofies verden ble utgitt. Det skulle vise seg å bli et verdensomspennende litterært eventyr! Jostein Gaarders ungdomsroman om vestens filosofihistorie er en internasjonal boksuksess uten sidestykke, og etter 30 år og 50 millioner solgte bøker på 64 språk lever boka fremdeles i beste velgående ute i verden. Den grafiske romanen utgis i to bind. Første bind utkom høsten 2022 og tok for seg filosofihistorien fra Sokrates til Galilei. Bind to beretter om perioden fra Descartes helt fram til vår egen tid.


Utgivelsesår: 2023
Forlag: Aschehoug
Innbundet: ja
Sidetall: 260
Språk: NO

pris: 299.00
 

 

Selvbiografisk tegneseriebok. Fortellinger og tegninger om hverdagsidyll, krig, pandemi, kriser, kjærlighet mellom far og sønn, å hoppe i sølepytter, liv og død.

88 sider i farger. Stort format: 23x31 cm

Hardcover, boka er trådsydd i ryggen og trykt på kvalitetspapir.

 

Utgivelsesår: 2023
Forlag: No Comprendo!
Innbundet: ja
Sidetall: 88
Språk: NO

pris: 390.00
 

 

DUFTEN AV FURU

MIN FAMILIE OG DERES HEMMELIGHETER

Da bestemoren flytter på aldershjem, arver Bianca Schaalburg et skap og et familiefotografi. Dette setter i gang en prosess der forfatteren forsøker å undersøke hvordan hennes egen familie var innblandet i krigen og jødeutryddelsen i Tyskland.

Et sentralt spor i detektivarbeidet er et foto av Biancas bestefar i Riga i 1944, til hest og i uniform. Hadde han noe med konsentrasjonsleiren i Kaiserwald å gjøre? Et annet spor er familiens hus, der tre jødiske beboere var blitt fordrevet og senere deportert og drept. Var Biancas familie medansvarlig for ugjerningene?

Schaalburgs tegnestil er en forenklet realisme, der figurenes myke former står i skarp kontrast til det dystre temaet. Boka gir unge lesere en umiddelbar inngang til et mørkt kapittel i europeisk historie, men den kan selvfølgelig også leses av voksne.


Utgivelsesår: 2023
Forlag: Spartacus
Innbundet: ja
Sidetall: 208
Språk: NO

pris: 399.00
 

 

Ronja Svenning Berge debuterer med grafisk roman!

Linda bor i kollektiv. Hun går på byen med vennene sine, jobber, lever et vanlig liv. Samtidig har hun med seg en brutal erfaring, som kommer til overflaten da hun finner en eske med ting hun trodde hun hadde kasta for lenge siden.

Dette er ikke en fortelling om å drukne i sitt eget mørke. Det er en historie om å finne ut av hvordan man lever med det, på egne premisser. Og om ambivalens. Og kanskje litt trass. Men aller mest er det en fortelling om vennskap.

Ronja Svenning Berge (f. 1984) er serieskaper, tegner og jobber på bibliotek. Hun var mangeårig gjesteserieskaper i Nemi. Hvis det ikke brenner er hennes første grafiske roman.


Utgivelsesår: 2023
Forlag: Gyldendal
Innbundet: ja
Sidetall:
Språk: NO

pris: 349.00
 

 

En tegneserieroman om alzheimer. En voksen sønn reiser på besøk til sin far som har fått alzheimer og er innlagt på et sykehjem. Det blir også en reise i minner fra tiden som barn, ungdom og til slutt voksen. I en felles assosiativ forestillingsverden forsøker sønnen å forstå og forsone seg med far og fortid. Martin Ernstsen forrige tegneserie var den kritikerroste adapsjonen av Hamsuns SULT, nå er han tilbake med en dypt personlig fortelling om sin far og alzheimer.


Utgivelsesår: 2023
Forlag: Gyldendal
Innbundet: ja
Sidetall:
Språk: NO

pris: 399.00
 

 

Trond Bredesen skildrer i denne boka sin aldersdemente mor ved livets slutt. Han gjør det ærlig og usentimentalt, med humor og kjærlighet. 

 

«Idéen til og arbeidet med denne boka startet da mamma flyttet inn på institusjonen. Jeg begynte å skrive ned hva hun sa og gjorde da vi besøkte henne og snakket sammen på telefon. Jeg tok bilder og filmer og rablet ned skisser i full fart for å huske tid, sted og situasjon. Mammas forvirrede kommentarer, en uappetittlig dostol og et nattbord med medisiner, sjokolade, energidrikk og bleier ble interessante motiver og idéer til manus. I løpet av snaue to år hadde jeg en dokumenthaug som sakte, men sikkert ble til denne boka.» Trond Bredesen

Trond Bredesen, født 1956 i Drammen. Utdannet ved Fachhochschule Münster i Tyskland. Illustratør siden 1984. Han har laget prisbelønte illustrasjoner i alle kategorier: pakninger, frimerker og bøker. Mora mi er hans debut som forfatter.


Utgivelsesår: 2023
Forlag: No Comprendo!
Innbundet: nei
Sidetall: 160
Språk: NO

pris: 360.00
 

 

Winston Smith jobber for Sannhetsdepartementet i London, viktigste by i Flystripe Én, den mest folkerike provinsen i Oceania. Overalt rundt ham er det plakater av Storebror, og tankepolitiet er parat til å avsløre ethvert svik mot Partiet.

Men da Winston forelsker seg i Julia, øyner han muligheter for et annet liv. Sammen begynner de å stille spørsmål ved Partiet. George Orwells moderne klassiker er utpekt som en av de hundre beste bøkene på engelsk gjennom tidene av avisen The Guardian. Denne utgaven er adaptert og  illustrert av Fido Nesti.


Utgivelsesår: 2021
Forlag: Mariner Books
Innbundet: ja
Sidetall: 224
Språk: UK

pris: 399.00
 

 
HANDLEKURV

Handlekurven er tom

Legg produktene du ønsker i handlekurven og gå til kassen for å betale.

Du kan også lagre handlelister til senere bruk - eller dele dine lister med andre.

Les våre betingelser.

Vi godtar

Eller vi kan sende faktura.